برای تمیز کردن خرما چه روشی را بکار میبرید؟ بنظر شما پس از شستشوی خرما، محصول را در دمای محیط باید قرار داد یا از دستگاه خرما خشک کن هم میتوان استفاده نمود؟ بررسی این سوالات و راهنمایی بیشتر در این مقاله.
دستگاه خرما خشک کن چیست؟
برخی از خرماهای خشک و تر که در مناطق جنوبی کشت میشوند، بدلیل وجود گرد و غبار موجود در هوا در زمان برداشت ظاهر تمیزی ندارند. به این منظور کشاورزان برای تمیز کردن محصول ممکن است روشهای مختلفی را بکار بندند. از جمله:
- تمیز کردن خرما با آب به روش دستی
- شستن خرما با آب و پهن کردن در محیط باز
- تمیز کردن خرما با حوله نمدار
- شستن محصول با دستگاه مخصوص شستشو و خشک کن خرما
در بسیاری از مناطق خرماخیز هنوز هم از روشهای اول و دوم برای تمیز کردن خرما بهره میبرند. با توجه به اینکه این سبک علاوه بر زمانبر بودن، از نظر بهداشت نیز مورد تائید نمیباشد. امروزه برای ارتقا کارگاه های بسته بندی و رعایت اصول بهداشتی در آماده سازی خرما برای بسته بندی، استفاده از دستگاه های مخصوص توصیه میشود.
دستگاه خرما خشک کن یکی از پرکاربردترین و مناسب ترین ماشین آلات مرتبط با خط تولید خرماست. از این دستگاه برای رطوبت گیری خرمای شسته شده استفاده میشود. اینگونه سرعت عمل کار بالا میرود. همچنین مجوز بهداشت برای بسته بندی خرما را براحتی میتوان دریافت نمود.
دستگاه شستشو و خشککن خشکبار
معمولا دستگاه خرما خشک کن به همراه بخش شستشو طراحی و ساخته میشود. برای شستشوی خرما نیز بهتر است روش مناسب را بکار برد. بسیاری از تولیدکنندگان برای شستشوی خرما نیز روشهای مختلفی را پیشهاد میکنند. مانند: شستشوی غرقابی، شستشو دوشی یا استفاده از فرچه با نازل آبپاش.
با توجه به نوع خرما می بایست دستگاه متناسب را انتخاب کرد. معمولا روش شستشوی دوشی برا اکثر خرماهای تر و نیمه خشک کاربرد دارد. برخی از خرماهای خشک یا دارای بافت حساس را نیز میتوان به روش نوار نقاله دارای فرچه گردگیر پاکسازی کرد.
دستگاه شستشو و خشک کن برای انواع خشکبار از جمله آلوخشک، قیصی، زغال اخته و خرما کاربری دارد. کافیست با توجه به محصولی که قصد تمیز کردن آن را دارید، با مشاوره کارشناسان مجموعه مُشان دستگاه مورد نیاز خود را خریداری نمایید.
ساخت دستگاه خشک کن خرما
طراحی و ساخت تمامی دستگاه های خط تولید و بسته بندی خرما، با توجه به نوع خرما و نیاز کارگاه بسته بندی انجام میشود. دستگاه خشک کن خرما به طور معمول به صورت تونلی با فنهای دمنده طراحی میگردد. این نوع برای خشک کردن و گرفتن رطوبت حاصل از شستشوی خرما تست شده است و برای اکثر ارقام خرما جوابگو می باشد.
در این نوع اغلب طول تونل خشککن بین 2 تا 4 متر انتخاب میشود که دارای 6 تا 12 عدد فن دمنده است. این دستگاه حدودا 10 آمپر در هر شیفت کاری برق مصرف میکند. امکان تنظیم حرارت بخش خشککن با توجه به نوع بافت خرما نیز امکانپذیر است.
در نوعی دیگر از دستگاه های شستشو و خشک کن، بخش مرتبط به خشک شدن خرما را به صورت اسپیرال یا چرخشی طراحی میکنند. طول تونل نیز در این مدل طولانی تر در نظر گرفته میشود. با توجه به نکات گفته شده، لزوم گزینش و خرید دستگاه متناسب با نوع محصول را براحتی میتوانید درک نمایید.
قیمت دستگاه خشک کن خرما چطور برآورد میشود؟
زمان طراحی و ساخت هر یک از ماشین آلات مرتبط با مواد غذایی مثل خرما، با توجه به استانداردهای صنایع غذایی، فلز مورد نظر انتخاب میشود. گزینه برتر برای محصولات خوراکی استیل زنگ نزن یا نگیر با کد 304 است. در برخی موارد، شاسی دستگاه ها را میتوان با آهن گالوانیزه ساخت. اما استیل طول عمر بیشتری خواهد داشت. برای آشنایی بیشتر و انتخاب بهترین جنس برای دستگاه ها، میتوانید مطلب مرتبط با استیل 304 را مطالعه نمایید.
ابعاد یک دستگاه نیز با توجه ظرفیت خروجی آن و نوع کاربردش در نظر گرفته میشود. قطعات برقی و موتورهای مورد استفاده در بخش الکترونیکی ماشین الات نیز باید از انواع مرغوب و دارای ضمانت نامه خریداری شوند. تمامی این قسمتهای گفته شده، در تعیین هزینه ساخت یک دستگاه دخالت دارند.
برآورد قیمت هر کدام از دستگاه های مورد نیاز مشتریان نیز با در نظر گرفتن این موارد انجام میپذیرد. طراحان و کارشناسان فنی این مجموعه نیز با توجه به نیاز و بودجه مشتری، سعی در پیشنهاد ماشین آلات سازگار با نیاز کارگاهی آنها را دارند. همچنین راهنمای استفاده بهینه از این دستگاه در اختیار اپراتور قرار میگیرد. نصب و راه اندازی ماشین آلات بهمراه نحوه استفاده از آنها جز خدمات شرکت میباشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.