چگونه خرما را براق کنیم؟ + دستگاه و نحوه کارکرد

در این مقاله پیرامون نحوه استفاده از براق کننده خرما و فرآیند جمع‌آوری محصول خرما، نحوه شستن و بسته‌بندی آن صحبت کرده ایم. اگر شما هم در این زمینه فعالیت میکنید و به دنبال روشهایی برای بالا بردن سطح کیفیت محصول خود هستید، پیشنهاد میکنیم این مطلب را دنبال کنید.

خرما یکی از میوه‌های گرمسیری است که خواص و فواید زیادی دارد. خرما نژاد و گونه‌های مختلفی داشته که بیش از تقریباً هفتاد گونه آن در کشور ما کشت میشود. با وجود این ایران یکی از بزرگترین صادرکننده‌‌های خرما به کشورهای دیگر نیز به شمار می‌آید. بنابراین عرضه یک محصول صادراتی نیازمند ظاهری تمیز و براق است.

براق کننده خرما

روغن زنی خرما

بعضی از گونه‌های خرما که در مناطق کوهستانی کشت میشوند، اغلب بعد از جمع‌آوری بسته بندی میگردند. اما گونه‌هایی که در مناطق خشک به عمل می‌آیند بعد از جمع‌آوری باید شسته شوند. به دلیل گرد و خاک موجود در هوا پوست خرما نیز کدر میشود.

معمولا با استفاده از روغن مخصوص یا براق کننده خرما، محصول جلا می یابد. تا با طراوت و با کیفیت به دست مشتری تحویل داده شود. فرآیند شستشو و روغن زنی به دلیل بی کیفیت بودن محصول نیست. بلکه همانطور که گفته شد، بعضی از گونه‌های خرما نیاز به شستشو و براق شدن دارند.

خرماهای ربی، استعمران، خاصویی، کلوته و کبکاب از لحاظ کیفیت دست کمی از رطب و انواع خرمای تر ندارند. اما با توجه به گرد و خاکی که روی پوست انها مینشیند، نیازمند شستشو و گردگیری هستند. درواقع این عمل فقط برای تمیز شدن و براق شدن محصول انجام میشود.

نحوه گردگیری و پولیش زنی خرما خشک

براق بودن و با طراوت بودن خرما بسیار مهم است. بخصوص برای خرماهای صادراتی که باید با کیفیت و یک ‌دست به نظر برسند. به همین دلایل فرایند پولیش زنی در خط تولید بسیار مهم و تاثیرگذار است. این فرایند ممکن است به دو روش مکانیزه و دستی انجام شود.

در روش دستی خرما بعد از گردگیری و تمیزشدن بر روی میزهای استیل تایید شده بهداشت، قرار می‌گیرند. سپس با واکس براق کننده خرما پولیش داده میشوند. ولی در روش مکانیزه تمام مراحل شستشو، پولیش و بسته بندی توسط دستگاه مخصوص انجام می‌شود. به تبع سرعت و دقت کار در روش دوم بیشتر خواهد بود.

همانطور که در ابتدا هم گفتیم خرما انواع و گونه‌های مختلفی دارد که بسته به آب هوا و شرایط خاص هر منطقه نیاز به آماده سازی دارند. اکثر گونه‌هایی که در جنوب کشور به عمل می‌آید به دلیل گرد و غبار و شرایط هوایی آن منطقه نیاز به پاکسازی و شستشو دارند. در کارگاه‌هایی که ظرفیت بالایی دارند به دلیل حجم بالای تولید، از یک خط کامل و مجهز به دستگاه‌های پولیش زنی و براق کننده خرما میتوان استفاده نمود.

ساخت دستگاه روغن زن خرما

دستگاه روغن زنی خرما

در روند گردگیری و پولیش زنی خرما، دستگاه های زیر به کار میروند:

  1. نوار نقاله مجهز به فرچه گردگیر
  2. دستگاه شستشو و خشک کن خرما
  3. براق کننده خرما یا دستگاه پولیش زن

از دستگاه روغن زن خرما در خطوط کارگاه‌های پاکسازی و بسته‌بندی جهت براق کردن و یک‌ دست بودن محصولات استفاده میشود. دستگاه‌های روغن زن انواع مختلفی دارند.

نحوه کارکرد دستگاه عبارت است از :

پس از ورود خرما به مخزن دوار دستگاه، با تنظیم مقدار مصرف روغن و سرعت، عمل جلا دادن انجام میشود. این دستگاه‌ها به دو صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ساخته خواهد شد. در نوع نیمه اتوماتیک هدایت خرما به سمت دستگاه و بخش روغن زنی به صورت دستی انجام میشود. این نوع قیمت مناسبتری نسبت به مدل اتوماتیک دارد.

همانطور که گفتیم کشور ما یکی از بزرگترین صادرکنندگان خرما در جهان است. بنابراین بالا نگه‌داشتن سطح کیفی محصول خرما برای ما بسیار حیاتی و مهم است. به همین دلیل هر کارگاه و خط تولید، نیازمندحداقل یک دستگاه براق کننده خرما میباشد.

ما در این مقاله، شما را با مبحث چگونه خرما را براق کنیم، نوع دستگاه و نحوه کارکرد دستگاه‌های پاک کننده و روغن زن خرما آشنا کردیم. این دستگاه‌ها با استفاده از روغنهای خوراکی رنگ و لعاب خاصی به محصولات شما میدهد. امیدواریم که در زمینه شناخت بهتر و ضرورت تهیه دستگاه‌ روغن زنی خرما اطلاعات لازم را کسب کرده باشید. برای سفارش ساخت این دستگاه کافیست با واحد فروش مجموعه ارتباط بگیرید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما