راه اندازی کارگاه سورت و بسته بندی خرما آبادان

در این مقاله به راه اندازی و تجهیز یک کارگاه بسته بندی خرما آبادان اشاره کرده ایم. در این منطقه برای تولید و بسته‌بندی خرما زحمت بسیاری کشیده میشود. بنابراین بسته‌بندی آن نقش بسیار مهمی در حفظ کیفیت خواهد داشت.

خرما یکی از قوت‌های لازم و اساسی در منطقه جنوبی کشور و دارای ارزش غذایی بسیار زیادی است. این محصول به علت داشتن رنگی زیبا و طعمی بسیار دلنشین در سرتاسر دنیا خواستار دارد. عرضه خرما با رویت خوب و بسته بندی مناسب، لازمه داشتن تجهیزات پیشرفته در کارگاه میباشد. برای ساخت و تجهیز این بخش، در خدمت شما هستیم.

کارگاه بسته بندی خرما آبادان

خرما آبادان

بسته بندی خرما یکی از اقداماتی است که کارگاه‌ تولیدی خرما جهت حفظ کیفیت محصول انجام میدهد. این بخش باید با دقت بسیار زیادی انجام شود. کارگاه‌های زیادی برای آماده سازی محصول خرما، به صورت خانگی و ساده در شهرهای جنوبی از جمله آبادان دایر شده است.

آبادان به دلیل داشتن آب و هوای مناسب تولید خرما، به عنوان یکی از قطبهای این محصول شناخته میشود. کارگاه‌هایی که در این شهر وجود دارد، باید با دقت فراوان عملیات بسته‌بندی را انجام دهند. بیشترین میزان صادرات خرما از این شهر صورت میگیرد. به همین جهت دقت در تولید و بسته ‌بندی بسیار حائز اهمیت است.

معمولا بسته‌بندی در کارگاه‌های آبادان به روش دستی صورت میگیرد. اما با حمایت انجمنهای خرما، به کارگیری روشهای مدرن و صنعتی در منطقه فرهنگسازی شده است. تا برای بالا رفتن توان رقابت محصولات داخلی با انواع خارجی، تجهیزات پیشرفته به کار گرفته شوند. در ادامه ساخت ماشین آلات مورد نیاز برای تجهیز یک کارگاه بسته بندی خرما آبادان را تحلیل مینماییم.

صفر تا صد یک خط تولید خرما

کارگاه بسته بندی خرما آبادان

بسته‌بندی خرما بسیار حساس است، زیرا هرگونه فشار و بی‌دقتی سبب آسیب به شکل ظاهری آن میشود. برای بسته‌بندی این محصول، میتوان دو بخش آماده سازی و بسته بندی را به تفکیک راه اندازی کرد. در ادامه مراحل و ماشین آلات لازم برای یک خط کامل را شرح میدهیم:

بخش سورت و آماده سازی خرما

  • مرحله یک: عبور از سرند ویبراتور

یکی از اجزای مهم در کارگاه بسته بندی خرما آبادان وجود دستگاه ویبراتور است. در این مرحله دستگاه سرند با ایجاد لرزش باعث جداسازی ضایعات، گرد و خاک خرما میگردد. این دستگاه کمک میکند تا مواد اضافی از خرما جدا شده و خرماها وارد مرحله بعدی تولید شوند.

  • مرحله دو: عبور از نوار نقاله

نوار نقاله‌ سورتینگ بخش اصلی از بسته‌بندی خرما را تشکیل میدهد. این نوارها باعث افزایش سرعت تولید و جابه‌جایی خرما به سایر بخشها میشوند. معمولا خرماها باید در مرحله اول تولید یکبار شسته شوند اما در بعضی از انواع خرما نیاز به انجام این کار نیست. بنابراین یک نوار نقاله قبل از بخش شستشو قرار میگیرد. نوار نقاله قبل از بسته بندی نیز پس از بخش خشککن تعبیه میشود.

  • مرحله سه: درجه‌بندی و تمیز کردن دستی

این بخش در واقع توسط نیروهای انسانی که دو طرف نوار سورتینگ یا بازبینی خرما قرار میگیرند انجام میشود. درجه‌بندی و تمیز کردن به صورت دستی است. در این مرحله خرماهایی که دچار له شدگی یا زدگی هستند، از سایر خرماها جدا میشوند. خرمای تفکیک شده در نوار زیرین برای به کارگیری در تولید سایر فراورده‌ها جمع آوری میگردد.

بخش شستشو و بسته بندی

  • مرحله چهارم: شستشو و خشک کردن

نوبت به تمیز کردن خرماها با استفاده از تجهیزات پیشرفته شستشو میرسد. شستشوی محصول بصورت دوشی صورت میگیرد تا آسیبی به خرما وارد نشود. بعد از آن خرماهای شسته شده در دمای مشخص خشک شده و وارد بخش بسته بندی میشوند.

  • مرحله پنج: پولیش و روغن زنی خرما

برخی خرماهای صادراتی مثل رقم استعمران پس از شسته شدن، نیاز به براق سازی پوسته دارند. برای جلا دادان به خرما و رویت بهتر آن میتوان از دستگاه پولیش زن در این بخش کمک گرفت. این دستگاه بعد از بخش شستشو و درست در ادامه خط نصب خواهد شد.

  • مرحله ششم: بسته بندی

در مرحله آخر با توجه به نوع خرما و بسته بندی در نظر گرفته شده، محصول درون کارتن یا ظروف قرار میگیرد. برای بسته بندی خرما در کارتن دستگاه های پرس، تزریق شیره خرما، چسب زن کارتن و شیرینک پک مناسب هستند. گاهی خرما باید درون ظروف یا سطل با دست چیده شود. برای این منظور بخشی از کارگاه با میزهای استیل و چهارپایه یا نیمکت مجهز میشود. تا عمل بسته بندی خرما در محیط کاملا بهداشتی صورت گیرد.

ساخت و راه اندازی خط تولید و بسته بندی خرما

ساخت دستگاه خرما

ساخت و راه‌اندازی خط تولید خرما در کارگاه بسته بندی خرما آبادان، کار آسانی نیست و نیاز به دانش و فناوری‌ پیشرفته دارد. در برخی مناطق به دلیل وجود رطوبت بالای هوا نیاز به استفاده از استیل مقاومتر 316 احساس میشود. البته اکثر خطوط بسته بندی با استیل 304 نگیر ساخته شده و بسیار بادوام هستند. بنابراین صرفا بدلیل شرایط آب و هوایی متفاوت، نیاز به صرف هزینه بیشتر وجود ندارد.

برای راه اندازی یک بخش بسته بندی و فروش خرما می بایست به موارد زیر توجه نمود:

  1. داشتن دانش و اطلاعات کافی درباره خرما
  2. استفاده از تجهیزات پیشرفته
  3. رعایت اصول بهداشتی کامل
  4. بررسی هزینه‌های تولید و صادرات
  5. تهیه خرمای خام با کیفیت
  6. داشتن محیطی مناسب جهت تولید و نگهداری محصول

تولید و بسته بندی خرما امروزه به عنوان یکی از مشاغل اقتصادی پر سود شناخته میشود. شما میتوانید با کمک مشاورین باتجربه و طراحان این مجموعه، بهترین ماشین آلات را با هزینه ای مقرون به صرفه خریداری نمایید.

این مطلب چه اندازه برایتان مفید بود؟

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد نظرات 1

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.