راه اندازی کارگاه بسته بندی خرما و خشکبار

کارگاه بسته بندی و سورتینگ خرما و خشکبار با در نظر گرفتن ملاک های لازم برای دریافت مجوزهای بهداشتی، باید احداث شود. اما برای راه اندازی یک کارگاه، چه ماشین آلات و دستگاه هایی مورد نیاز است؟ چطور با توجه به فضا و امکانات، می توان کارگاه بسته بندی را توسعه داد؟

ضرورت بسته بندی مواد غذایی

بسته بندی مواد غذایی

بسته بندی یکی از مراحل مهم در تولید و آماده سازی خشکبار و مواد غذایی است. خصوصا برای محصولاتی که قابلیت صادرات را هم دارند. خرما از جمله میوه هایی است که نیازمند تمیزسازی و بسته بندی ویژه می باشد. زیرا برای عرضه در بازارهای بین المللی، بسته بندی یک امتیاز بسیار بالا به شمار می رود.

محصولات باغی مثل خرما از دیرباز توسط نخلداران به صورت قدیمی بسته بندی می شوند. یعنی بعد از جداسازی خرما از خوشه، معمولا بانوان بومی آن را با دست تمیز می کردند. سپس درون کارتن ها یا جعبه های متداول در منطقه که از سوی تعاونی ها توزیع میگشت، بسته بندی می شدند. اما رفته رفته این مراحل مورد پسند مشتریان و بازرگانان قرار نگرفت. بنابراین ضرورت احداث کارگاه ها و کارخانه های بسته بندی خرما حس شد.

ایجاد مکان هایی با نظارت مسئولین مربوطه و انجام بسته بندی در شرایط بهداشتی، به مرور در مناطق خرماخیز رواج یافت. امروزه هنوز بسیاری از کشاورزان برای بسته بندی محصول خود مکان مناسبی ندارند. احداث و راه اندازی کارگاه بسته بندی خرما در این مناطق نیازمند دریافت مجوزها و خرید دستگاه های لازم است. مجموعه ماشین آلات مُشان شما را در این امر همراهی می نماید.

آشنایی با مراحل احداث کارگاه بسته بندی خرما

آشنایی با مراحل احداث کارگاه بسته بندی خرما

معمولا احداث یک کارگاه یا کارخانه بسته بندی خرما یا هر مواد غذایی دیگر، نیازمند رعایت یکسری اصول و دریافت مجوزهای مخصوص است. این موضوع برای دریافت تسهیلات و اجازه عرضه محصول در بازار نیاز می باشد. برای دریافت مجوز مربوطه به ارگان های زیر می بایست مراجعه نمود:

  1. سازمان جهاد کشاورزی
  2. سازمان صنعت و معدن
  3. وزارت بهداشت
  4. سازمان غذا و دارو

در این ادارات شما را برای دریافت مجوزهای لازم و مدارک مورد نیاز راهنمایی خواهند کرد. در ادامه مروری خواهیم داشت بر مراحل اخذ مجوز بسته بندی خرما:

  1. تعیین محل کارگاه یا کارخانه
  2. متراژ کارگاه
  3. فاصله با بقیه مشاغل
  4. دریافت جواز و پروانه های لازم از ادارات مربوطه
  5. اخذ مجوز کار شخص مسئول فنی کارگاه

با توجه به جواز دریافت شده، می توان برای تجهیز کردن کارگاه با دستگاه های لازم تصمیم گیری کرد. البته در مرحله ارائه طرح توجیهی به سازمان های گفته شده، مشخص شدن ظرفیت تولید و نوع کارایی کارگاه الزامی است.

هزینه دستگاه های بسته بندی خرما

کارگاه بسته بندی خرما

مراحل گفته شده برای راه اندازی یک کارگاه بسته بندی خرما یا خشکبار باید طی شوند. یک خط کامل سورت تا بسته بندی خرما نیازمند یک فضای 200 تا 500 متر مربع با ارتفاع 3 متر مربع می باشد. مجهز بودن به برق سه فاز 25 آمپر برای کارگاه های بزرگ مورد نیاز است. همچنین دسترسی به آب و گاز شهری برای استفاده از برخی تجهیزات مناسب خواهد بود.

ریسک راه اندازی یک کارگاه متوسط بوده و با در نظر گرفتن ظرفیت تولید 3 تا 10 تن با ده نفر نیروی کار، میتوان 40 تا 50 درصد سود در هر کیلو را طی 2 سال فعالیت، پیش بینی کرد. پس از تصمیم گیری برای ایجاد یک مکان مناسب و مجهز در زمینه بسته بندی خرما یا خشکبار، نوبت به انتخاب و خرید ماشین آلات می رسد. اما برای شروع به چه دستگاه هایی نیاز خواهید داشت؟

دستگاه های مورد نیاز بسته بندی خرما

به طور کلی دستگاه های مناسب برای یک کارگاه بسته بندی خرما عبارتند از:

  1. دستگاه سرند و آشغالگیر
  2. نوار نقاله سورت خرما
  3. میزهای استیل
  4. نیمکت و صندلی
  5. دستگاه شستشوی خرما
  6. خشک کن خرما
  7. دستگاه پولیش یا روغن زن
  8. بخش بسته بندی با توجه به نوع خرما
  9. دستگاه های شیرینک پک
  10. چسب زن و تسمه زن کارتن
  11. جت پرینتر

برای انتخاب دستگاه بسته بندی مناسب، با توجه به نوع خرما و مدل بسته بندی باید دستگاه های مربوطه انتخاب شوند. برای مثال اگر خرما خشک و نیمه خشک باشد و در پاکت های 300 تا 800 گرم بسته بندی می شود. دستگاه مناسب، پرکن ها و توزین های اتومات هستند.

یا اگر خرمای تر و رطب قرار است بسته بندی شود، بخشی از مراحل توسط نیروی دست انجام شده و در انتها از دستگاه های شیرینگ پک، سیل وکیوم یا پرس می توان استفاده نمود.

هزینه ساخت یک خط کامل با توجه به موارد گفته شده بین 300 تا 700 میلیون متغیر بوده و بعد از مشخص شده جزییات درخواست، برآورد می شود.

راه اندازی کارگاه بسته بندی خانگی

قیمت دستگاه بسته بندی

سوالی که برای برخی مشتریان پیش می آید این است که آیا امکان راه اندازی کارگاهی کوچک و با ظرفیت خانگی هم وجود دارد یا خیر؟ در این نوع کاربری، از چه دستگاه های می توان استفاده کرد؟

معمولا راه اندازی مشاغل خانگی یا ظرفیت کم در مناطق خرماخیز، با بودجه اولیه کمتری آغاز می شوند. بنابراین می توان دستگاه های مرتبط را به صورت نیمه اتومات یا دستی تهیه کرد. بعضی از ماشین آلات سازگار با ظرفیت های پایین را معرفی می نماییم:

  1. میزهای سورت ساده و مشبک ( برای تمیزکردن خرما و درجه بندی)
  2. سرند و نوار سورت
  3. روغن زن نیمه اتومات
  4. دستگاه پرس پنوماتیک
  5. دوخت ریلی
  6. دستگاه پرکن رومیزی

این دستگاه های برای بسته بندی های پاکتی، کارتنی و فشرده مناسب هستند. بودجه لازم برای تهیه این ماشین آلات از رنج 20 تا 100 میلیون متغیر خواهد بود.

برای انتخاب دستگاه های سازگار با کسب و کار خود و دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان فروش مجموعه مُشان، در ارتباط باشید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما